Menu Close

Atasi masalah perkongsian ke Facebook di dalam Mobile Legends.

Saya telah mengalami masalah ini mungkin sebulan yang lalu atau mungkin lebih. Pihak Mobile Legends masih tidak dapat memperbaiki masalah ini menyebabkan pemain kehilangan beberapa kelebihan.

Bagi yang tidak tahu, perkongsian ke Facebook setiap hari akan memberikan anda kad Double BP. Selain itu fungsi ini digunakan untuk melengkapkan acara.

Penyelesaian yang pertama adalah, membuang aplikasi Facebook. Ini akan menyebabkan Mobile Legends menggunakan browser untuk perkongsian. Cara ini mungkin tidak efisien bagi anda sekiranya memiliki kuota internet yang terbatas. Sekiranya Facebook dipasang pada telefon anda dari kilang, anda boleh menyahaktifkannya di dalam App setting.

Cara yang kedua adalah menggunakan Facebook Lite. Tetapi, anda masih perlu membuang aplikasi Facebook yang asal. Cara ini berguna sekiranya anda mahu gunakan Facebook Lite untuk tempoh masa yang panjang.

Namun bagi saya, kedua-dua cara di atas agak menyulitkan kerana aplikasi Facebook perlu dipasang semula sekiranya kita mahu menggunakannya. Jadi, sekiranya anda mempunyai akses root pada peranti, anda boleh menggunakan cara ketiga.

Cara ketiga ini kemungkinan memerlukan akses root. Anda perlu memasang aplikasi Titanium Backup.

  1. Pilih tab Backup/Restore.
  2. Tekan kanta yang berada di atas kanan.
  3. Taipkan “Facebook”.
  4. Tekan Freeze !
    • Atasi masalah perkongsian ke Facebook di dalam Mobile Legends. 1
      Untuk menggunakan aplikasi Facebook kembali, tekan Defrost.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x