Menu Close

Cara melepasi adf.ly dan yang seangkatan dengannya

[![](http://de-ads.net/images/logo.png)](http://de-ads.net/images/logo.png)

Merujuk tajuk, *post* kali ini saya akan berkongsi cara melepasi [adf.ly ](http://adf.ly/). [Adf.ly ](http://adf.ly/)adalah satu platform ‘cari makan’ bagi pengguna di alam maya. Antara pengguna adf.ly adalah *blogger*, pengguna di forum serta pemilik *website*.
Adf.ly berfungsi dengan cara memendekkan sebarang alamat *website* dan  memaparkan iklan kepada pengguna sekiranya pengguna tersebut ingin melawat *url* yang sebenar.

Tetapi malangnya iklan-iklan tersebut hanya membuang masa pengguna. Oleh sebab itu, saya di sini ingin berkongsi satu servis yang disediakan oleh pihak ketiga untuk mengatasi iklan-iklan dari adf.ly.

Sebelum memulakan, saya melarang sekeras-kerasnya anda untuk menggunakan servis ini. Kerana iklan-iklan yang seharusnya anda lihat itu dapat membantu para blogger dan pembangun website dalam menjana wang.

Servis ini juga merangkumi semua domain dari adf.ly termasuklah q.gs, custom domain dan sebagainya.

Langkah 1:
Lawati websiteDeAd
**
**
Langkah 2:
Masukkan url yang anda inginkan. Sekiranya anda mempunyai beberapa url, anda cuma perlu selangi setiap url dengan ENTER

[![](https://dausruddin.com/wp-content/uploads/2014/04/PYumNhy.png)](https://dausruddin.com/wp-content/uploads/2014/04/PYumNhy.png)

**Langkah 3**:
Klik *button* ‘DeAdfly’

Langkah 4:
Anda akan dipaparkan dengan destination**url pada bahagian bawah kotak tersebut. (telah saya kotakkan warna merah)

[![](https://dausruddin.com/wp-content/uploads/2014/04/H39f2SA.png)](https://dausruddin.com/wp-content/uploads/2014/04/H39f2SA.png)

Dalam masa yang singkat ini, hanya ini yang mampu saya kongsikan. Sekiranya ada yang lebih baik, akan saya kongsikan di blog ini secepat mungkin. Terima kasih kerana sudi membaca *post* ini ?

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x